Promocija EcoDots projekta, Obedska bara 2014

Najavljujemo promociju EcoDots projekta u specijalnom rezervatu Obedska bara za 17.09.2014. godine. Događaj je osmišljen tako da se skrene pažnja javnosti o značaju promocije Srbije kao eko destinacije i njenom brediranju. Na primeru Obedske bare, čiji je upravljač JP Vojvodinašume, pokazaće kako se mogu osmisliti zanimljivi sadržaji za turiste, a da pri tom ne škodi prirodi i kako se može ostvariti korist za lokalni-ekonomski razvoj.

Biće organizovana tura katamaranom kroz rezervat gde će vodiči govoriti o biodiverzitetu Obedske bare. Na konferenciji govore: predstavnik Telenor fondacije: Sanja Rajačić, predstavnik Vojvodinašume: Ivana Vasić i koordinator projekta iz EcoDev-a: Sophie Kekić.

Projekat podržali: Telenor fondacija i Evropska komisija

Partneri na projektu: koordinator projekta je nevladina organizacija Le Città Invisibili iz Italije, a partneri projekta iz Srbije su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kao i Centar za istraživačke i razvojne projekte EcoDev. Pored njih partneri u projektu su Grad Parma, organizacija za zaštitu životne sredine i održivost Kate iz Nemačke, Institut Josef Stefan iz Slovenije, italijanska GH Calabria i Institut za studije za integraciju sistema SCRL ISIS.