OTVOREN FILMSKI KONKURS ZA GREEN FEST 2017

ЕcoDev реализује пројекат „Млади лидери и климатске промене“ у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда за ученике основних и средњих школа са територије општине Нови Београд.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2015. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Potrebna dokumentacija za prijavu se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 4. septembar, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 20. oktobra 2017.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih sedam godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 3000 filmova sa svih kontinenata, održano preko 140 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 120 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od oko 65 000 građana.

Osmi Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, i uz podršku mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Izvor: http://www.greenfest.rs/index.php/sr/