Seminar: Akcioni plan za unapređenje i jačanje administrativnih kapaciteta

Uvodnu reč su dali Biljana Filipović-Đušić, pomoćnik ministra, Ministarstva zaštite životne sredine i Antoine Avignon, ataše za životnu sredinu ispred Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

O izazovima u oblasti zaštite životne sredine na pokrajinskom i lokalnom nivou govorile su Milka Stojanović, načelnik odeljenja za kontrolu industrijskih objekata, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Ljubinka Kaluđerović, sekretarka Odbora za zaštitu životne sredine Stalne konferencija gradova i opština.

Nebojša Pokimica, ekspert na projektu „Dalja implementacija Strategije za aproksimaciju u oblasti životne sredine”, prezentovao je projektne aktivnosti na izradi Nacrta Akcionog plana za unapređenje i jačanje administrativnih kapaciteta i rezultate institucionalne „GAP“ analize. Aleksandar Panonski, šef tima za podršku upravljanja promenama na EU IPA 2014 projektu „Restrukturiranje i optimizacija javne uprave u Republici Srbiji 2015-2018“, prikazao je rezultate tog projekta. 

Dok je Lothar Gundling, ekspert za pravna i institucionalna pitanja na projektu „Dalja implementacija Strategije za aproksimaciju u oblasti životne sredine”, držao prezentaciju Nacrta institucionalne SWOT analize i buduće korake.