Climate Diplomacy Week u Srbiji

Program Climate Diplomacy Week:

24.9.

Opština Priboj, RES fondacija, Agencija za regionalni razvoj Zlatibora i Beogradska otvorena škola: aktivnosti sa konkretnim planovima opštine da do 2030. postignu cilj od 40% smanjenja emisije gasova staklene bašte

EUIC Beograd u 11:00 Forum: Four Fora “Žene i muškarci kao odgovor na klimatske promene, ŽAD i UN Žene”; Integra Active House, Startup Novi model d.o.o. takođe podržano od strane KIC-EIT; Green building, Serbia green building council; TwistBOX, Projekat i studenti sa Arhitektonskog Faktulteta.

24-25.9.

Beogradske EcoDev aktivnosti u Osnovnoj školi “Dragan Lukic”, Beograd i Petoj Beogradskoj Gimnaziji.

26.9.

Hyatt Regency Hotel u 11:00, RSVP serbia@ebrdgeff.com

Evropska banka za razvoj i rekonstrukciju: Pokretanje Green Economy Financing Facility (GEFF) u Srbiji – Institucija koja obezbeđuje finansiranje investicija za zelenu ekonomiju u stambenom sektoru.

EUIC Beograd @11.30 Konferencija o klimatskim promenama “Adaptacija na klimatske promene u prioritetnim sektorima” EU finansirani projekat Strategija klimatske promene.

27.9.

UN House, u 9:00prizemlje, velika sala za konferencije, Bul. Zorana Đinđića 64, Novi Beograd

UN-CSO konsultacije u vezi izveštajima o precesima UNFCCC: Diskusija o problemima klimatskih promena u Srbiji i formiranje klimatski-pametnih partnerstava.

28.9.

Zgrada Vlade Vojvodine, Novi Sad u 11:00

Clean Energy paket za Republiku Srbiju i lokalne zajednice, od strane Sekretarijata za energetiku i rudarstvo pokrajne Vojvodine, RES Fondacija i Pokret Gorana Vojvodine (osnivači – Mreža dobre energije). Gosti: predstavnici Sekretarijata Energetske zajednice iz Beča.

29.9.

Klimatsko selo na jezeru Ada: odlazak/dolazak Climate Bike Ride-a, kao i predstavljanje nekoliko inicijativa koje promovišu klimatske akcije.

10:30 Počnete tako što uzmete svoj bicikl na štandu za rentiranje bicikala. Bicikli će biti rentirani unapred i dostupni svim učesnicima, potrebno je ostaviti jednu važeću ličnu kartu.

11:00 Najava sportskog vikenda – glavna bina blizu sportskih terena na ADI.

11:15 CKlimatska vožnja biciklom će krenuti od ulaska u Sportsku nedelju i Klimatsko selo. Bicikli će se voziti u krug oko ADE.

12.00 Dolazak u Klimatsko Selo: osveženje, obilazak sela, objave i grupne fotografije.

12:30 Šatorske aktivnosti klimatskog sela. Aktivnosti na otvorenom, kao što su ture o biodiverzitetu (12:30 I 13:00 adaptacija, ublažavanje efekata, šator za smanjenje rizika od katastrofa).

EcoDev Climate zid: šta možete učiniti u vezi sa klimatskim promenama?

15:30 Premijera filma “Čuvari Zemlje” sa gospodinom Filipom Malinowskim, reditelj filma, praćen debatom.

17:00 Zatvaranje