3 godine Ecobnb-a: 2017. godina u brojevima

Naša 2017. godine počela je sa važnom nagradom koju smo dobili u Madridu od Svetske turističke organizacije (UNWTO). Zaista, Ecobnb je nagrađen kao prvi kandidat za inovaciju turizma na globalnom nivou.

Ecobnb zajednica je porasla u kvalitetu i kvantitetu. Uključili smo nove partnere van Italije kao i, kao što su: Slovenia Green, Green Key i Dalmatia Grena, takođe smo uključili u naš rad motivisane i kvalifikovani eko-ambasadori iz Francuske, Hrvatske i Indije.

Tim Ecobnb-a je proputovao više od 8.000 km kako bi se susreo sa zelenim objektima, posetio područja i učestvovao u različitim inicijativama u oblasti održivog turizma. Kad god je to bilo moguće, putovali smo vozom ili automobilom.

2017. organizovali smo 14 događaja, uključujući kurseve, radionice i konferencije na različitim mestima u Italiji, od Toskane do Dolinе Aoste, pa čak i u Sloveniji.

Najneverovatnije je da su brojevi na platformi udvostručeni u odnosu na prethodnu godinu: broj posetioca veb stranice (više od dva i po miliona za 12 meseci) i broj zahteva za rezervacijom putem veb i mobilnog sajta. I to je sve zahvaljujući tebi, svim ljudima koji nas prate, koji čitaju naše članke i koriste Ecobnb da putuju na održiviji način.

U protekloj godini broj potvrđenih rezervacija na veb sajtu i mobilnoj aplikaciji se utrostručio.

Stoga smo doprineli smanjenju emisije CO2 za preko 17.000 kg. Zahvaljujući platformi i odabirom zelenih smeštaja, a ne tradicionalnih hotela, broj sačuvanih drveća se utrostručio (323.664 stabala za godinu dana). Naš uticaj na životnu sredinu je bio 3 puta važniji i pozitivniji nego prošle godine.

EcoDev je pratner ecobnb-a iz Srbije i želimo im još mnogo rođendana i uspešnih godina rada!