Подсећамо Вас да је крајњи рок за пријаву радова за Такмичење за награду за одрживи туризам 01.09.2017.

Опис такмичења

Промоција Међународног дана одрживог туризма 2017. године кроз медије, блогове за путовања, друштвене мреже, видео и онлaјн такмичење са фокусом на Србију. Циљ иницијативе је да се интегришу награде за одрживи туризам у Србији као национална награда/категорија и да се додељује сваке године. Таква акција има за циљ да подстакне власнике смештаја, туроператере и друге заинтересоване стране да еко-сертификују своје пословање у Србији. Тренутно су дефинисане четири (4) категорије награда за одрживи туризам: 1) смештај 2) управљање дестинацијом 3) одржива екотура 4) допринос организација локалним заједницама.

Критеријуми

Конкурс је отворен за ауторе оригиналних радова који ће кроз писање, фотографију и видео искуства одрживог еко-туризма описати мање позната места у Србији. Конкретно, можете одабрати једну од следећих тема: ( намењено за туроператере, управљаче дестинацијама и за организације):

1 – екотура у природи (ходање или вожња бициклом, једрење-сплаварење, јахање коња или магарца и сл);

2 – одрживи смештај и дестинација (мали еколошки смештај/органски доручак, еколошка фарма, кућа на дрвету или склониште са нултом емисијом угљен-диоксида) који није већ мапиран на www.ecobnb.com. Критеријуми за смештај и дестинацију: Следећи видео снимак описује критеријуме одрживог туризма које смештај/дестинација треба да испуни како бисте могли да се пријавите за награде (https://youtu.be/SEkzAIH3TB4)

Потребно је само да обезбедите фотографије које потврђују да бар примењујете 5 услова / критеријума одрживог туризма наведених у видео споту.

Заинтересовани у Србији могу да се пријаве путем нашег сајта www.ecodev.rs, слањем својих радова на info@ecodev.rs, са насловом “Такмичење за доделу награда за одрживи туризам у Србији.

Рок: Такмичење почиње 20. јуна 2017. и траје до 01. септембра 2017.

Чланови комисије

Сви добијени радови ће бити прегледани од стране жирија састављеног од новинара, блогера, чланова и партнера ЕcoDev-a, представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација РепубликеСрбије, Туристичке организације Србије и путника који ће оценити и одабрати најбоље из сваке категорије.

Награде

Пет најбољих учесника ће добити “зелени лист” за своје достигнуће у области одрживог туризма у Србији. Церемонија доделе награда ће се одржати 20. септембра 2017. године у Београду, у присуству представника инадлежних институција у Србији и медија. Линк конкурса можете видети и на на званичном веб сајту прославе године одрживог туризма Светске туристичке организације: http://www.tourism4development2017.org/events/sustainable-tourism-awards-serbia/