ОДРЖАНА ТРИБИНА ”УРАДИ ПРАВИ МИКС И БУДИ БЕЗБЕДАН У САОБРАЋАЈУ”

 
Председник Савета и председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац поздравио је присутне и истакао важност континуираног рада на повећању нивоа безбедности у саобраћају. ”Едукација је примарни фактор којим се постижу жељени резултати, а то је смањити негативну статистику и заштитити животе свих учесника у саобраћају. Општина Земун је подржала овај пројекат јер нам је као одговорној локалној самоуправи важно да промоцијом саобраћајне културе утичемо на понашање свих учесника у саобраћају. Конкретно овај пројекат има и друге аспекте, а то су смањење загађења, потрошње горива и гужве у саобраћају, као и промоције здравих стилова живота. Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун највише пажње посвећује предшколском и школском узрасту деце, и младима – будућим возачима”, рекао је Врањевац.
 
Представници Центра истакли су да је свако од нас позван да управо усвајањем нових видова мобилности реално доприносе да се ниво глобалног загревања Земље одржи на 2 степена, односно да емисију угљен-диоксида смањимо за 40 одсто што су закључци Париске конференције Уједињених нација, и да самим тиме растеретимо градске улице прекомерних гужви, и тако смањимо ризик од настанка саобраћајних незгода.
 
Током пројекта у свим земунским средњим школама одржане су радионице о безбедности у саобраћају, заштити пешака и бициклиста и еколошким видовима мобилности. Поделом флајера грађани су упознати са мрежом бициклистичких стаза на општини Земун и позвани да учествују на конкурсу ”Уради најбољи безбедни микс” и освоје бицикл.

Izvor : http://zemun.rs/odrzana-tribina-uradi-pravi-miks-i-bud/
 

{gallery}ecodevzemun{/gallery}