Prijave za učešće u Nature-Saving Rules takmičenju iz oblasti zaštite životne sredine

Hike & Cycle platforma osnovana je sa ciljem da nauči avanturiste da bezbedno putuju -za sebe i za životnu sredinu. Ona nastoji da minimizira štetu koja nastaje od planinarenja i kampera tokom aktivnosti na otvorenom prostoru.
Takmičenje se održava dva puta godišnje i namenjeno je najboljim i najkreativnijim mladim piscima, odnosno studentima koji podržavaju odgovoran pristup aktivnostima na otvorenom. Nagrada se dodeljuje u vidu stipendije s ciljem podizanja svesti o životnoj sredini među mladima kroz podsticaj.
Kandidati moraju pripremiti listu pravila o zaštiti životne sredine za jednu od sledećih tema: 1. odgovorno kampovanje; 2. kako osigurati da planinari / izletnici ne naude prirodi; 3. preporuke za odgovorno ponašanje blizu vode. Dva odabrana kandidata će dobiti novčane nagrade (stipendije) u vrednosti od 1.000 dolara za prvo mesto i 500 dolara za drugo mesto.
Pravo na prijavu ostvaruju učenici srednjih škola i studenti širom sveta. Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: scholarship@hikeandcycle.com. Rok za prijavu je 11. mart 2018. godine.
Više informacija možete pročitati na linku: https://hikeandcycle.com/scholarship/
Izvor: energetskiportal.r