Конференција Уједињених нација о климатским променама – новембар 2017

Конференција, званично звана COP 23/ CMP 13/ CMA 1-2, одржаће се у Бону, у Немачкој, у организацији секретаријата Оквирне конвенције Уједињених нација о климатским променама (UNFCCC), а председавајућа држава је Фиџи. Секретаријат UNFCCC-а и Влада државе Фиџи блиско сарађују са Владом Немачке, покрајином Северна Рајна-Вестфалија и Градом Боном како би осигурали динамичну и успешну конференцију.

27. јула 2017. извршна секретарка UNFCCC -а Патрициа Еспиноса обавестила је амбасаде у Берлину о COP23 наглашавајући значај сарадње у припремама за конференцију.

Једна конференција, две зоне

COP23 се организује по иновативном концепту “једна конференције, две зоне”. Током две недеље конференције, огромна област града Бона постаће Климатски кампус који ће бити организован у две зоне: “Була зона” и “Бонска зона”. Овај приступ се фокусира на блиску интеграцију зона како би се осигурало да се преговори и догађаји интегришу у једну конференцију.

Була зона, у којој ће се одржати разговори између влада, биће састављен од Светског конференцијског центра Бона, кампуса УН-а и проширеног подручја иза зграде Deutsche Welle у Бону. Реч Була потиче из фиџијске културе и значи здраво, као и благослов и среће.

Бонска зона, која ће се налазити у Бонском парку Rheinaue, ће угостити догађаје који показују климатске акције, укључујући догађаје на високом нивоу, као и споредне догађаје и изложбе које организују UNFCCC и Влада Немачке. Такође ће укључити и неке медијске активности, као и догађаје у павиљонима делегација.